Tilbake til hovedsiden

For lærere

UseITsmartly-pakken til UngEnergi er utviklet for fellesfagene i VGS, med fokus på en annerledes og motiverende undervisning som fremdeles dekker kompetansemålene i fagene. Denne undervisningspakken kan derfor brukes i stedet for læreboken eller annen tradisjonell undervisning til å dekke et tema. Den er delt inn i mange moduler, både etter fag og stadie i livsløpet til en mobil. Om flere lærere har lyst til å ta i bruk pakken, er det utmerket - den passer perfekt for et tverrfaglig prosjekt. Samtidig er alle modulene uavhengige fra hverandre, så det går fint an å ta i bruk bare én, eller å ta bare de modulene som tilhører ett fag. Mange av modulene er i tillegg lagt opp med muligheter for både enfaglig og tverrfaglig arbeid og vurdering. Med andre ord er det lagt opp til stor valgfrihet!

Læreren kan selv bestemme detaljene om hvordan undervisningen skal gjennomføres, men som et forslag har vi utviklet en PowerPoint som skal virke interesseskapende og tankevekkende, som kan brukes på begynnelsen av første (av eventuelt flere) undervisningstime med prosjektet. Den handler om forbruk og resirkulering av mobiler, og har også en Kahoot om dette. PowerPointen ligger på introduksjonsteksten som kommer opp når du klikker deg inn på UngEnergi sin UseITsmartly-side. Du finner den også her: (PPT)

De fleste modulene har så en artikkel fra UngEnergis nettside som elevene kan bruke. Du finner en link til disse når du går inn på den aktuelle modulen. I tillegg er det oppgaver knyttet til disse tekstene, for eksempel interaktive oppgaver, diskusjonsoppgaver og skriveoppgaver. Du vil finne både en original versjon av oppgavene, med grønn bakgrunn, og en utskriftsvennlig versjon, med hvit bakgrunn.

Vi håper dere tar i bruk og liker undervisningspakken! Lykke til!

Eventuelle feil, kommentarer og forslag til forbedring kan sendes til post@ungenergi.no. Vi setter stor pris på tilbakemelding!