Lyst til å vinne en kraftig solcellelader?

Svar på våre 7 enkle spørsmål her.

Energieffektive bygg

19. juli, 2022

På grunn av kalde vintre, har norske privathusholdninger i deler av året et stort behov for oppvarming for å opprettholde en behagelig innetemperatur. Samtidig har nordmenn flest et stort arsenal av elektriske apparater. Dette fører til at norske boliger og næringsbygg i dag står for ca. 40 % av samlet norsk energikonsum. Selv om du kanskje ikke er særlig overrasket av at vi bruker mye strøm i hus, så er dette et område vi har et stort potensiale for å kunne forbedre oss på.

 

Der vi på noen områder på veien mot en grønnere hverdag fortsatt nesten er på forskningsstadiet, er de fleste fremgangsmåtene for å få lavere utslipp fra hus allerede kjent. Flere tiltak finnes for å minske behovet for oppvarming og energibruk i hus, men den mest effektive er å øke isolasjonstykkelsen i ytterveggene og å øke isolasjonskvaliteten i vinduer. Ord som ”passivhus”, ”plusshus” og ”TEK17” blir slengt rundt i hytt og pine. Disse begrepene trenger ikke nødvendigvis å være så lett å forstå seg på, men kan være veldig relevant i dagens samfunn. På denne delen av nettsiden skal vi prøve å forklare disse begrepene, samt gi deg et lite innblikk i hvorfor det er så viktig å tenke miljø når man bygger hus.

 

Se på animasjonen under eller trykk deg videre i sidemenyen til å lære mer om klimavennlige hus og energisparende tiltak.

Animasjon: UngEnergi

Kilder Nyttige lenker
Bruk som kilde
Ikon for Creative Commons-lisens Denne artikkelen skrevet av UngEnergi er lisensiert under en Creative Commons Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge Lisens.
UngEnergi.no benytter informasjonskapsler for å gjøre brukeropplevelsen bedre Lukk Les mer